Apa kabar?

Post Top Ad

Rabu, 08 Mei 2019

CSSMoRA MENGGELORA DI MAKRAB AKBAR "GELORA CINTA"
Telah berlangsung acara Malam Keakraban (Makrab) Akbar CSSMoRA UIN Sunan Gunung Djati Bandung pada Jum’at (3-5/5) di Villa Datuk Manglayang, Bandung. Acara ini merupakan  Makrab Akbar perdana yang dilaksanakan oleh CSSMoRA UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Kegiatan Makrab Akbar sudah dibicarakan sejak periode kepengurusan 2018-2019, akan tetapi baru bisa terlaksana pada periode kepengurusan 2019/2020. Tujuan dari Acara Makrab Akbar adalah untuk menjalin silaturrahim agar tetap terjaga.

Kegiatan ini dihadiri sekitar kurang lebih 100 anggota keluarga CSSMoRA yang terdiri dari angggota aktif (angkatan 2018-2015), anggota pasif (angkatan 2013 dan 2014) serta pengurus CSSMoRA UIN SGD. Makrab Akbar ini diberi nama  Makrab Akbar Gelora Cinta yang bertema “Cerita Indah Kita”.

“Kegiatan Makrab kali ini, diadakan untuk saling menjaga dan memelihara ikatan silaturrahmi keluarga CSSMoRA UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Dan untuk saling mengenal antar anggota keluarga CSSMoRA baik dari angkatan pertama atau tertua 2013 sampai angkatan paling bungsu 2018.” Ujar Organization Committe Makrab Akbar Gelora Cinta Saudara Ibrahim Nur. A.

Berbagai macam rangkaian acara telah diselenggarakan mulai dari pembukaan, games, share to care, malam puncak (pensi) dan pemilihan maskot Makrab Gelora Cinta 2019 yang menjadikan makrab kali ini sangat meriah.

 “Alhamdulillah kegiatan makrab ini dapat terselenggara, walaupun sudah banyak usaha yang telah dilakukan, tapi baru sekarang makrab kali ini terselenggara untuk pertama kalinya. Kegiatan Makrab ini diselenggarakan untuk saling mengenal, sudah selayaknya kita saling mengenal keluarga satu sama lain. Tanpa adanya gengsi untuk saling bertegur sapa, karena kita anggota CSSMoRA maka ikatan kekeluargaan tetap harus dijalin secara erat, walaupun banyak problem yang dirasakan akan tetapi rasa kekeluargaan lah yang harus tetap dikedepankan.” Ujarnya Idrian Wahid selaku ketua umum CSSMoRA UIN SGD Bandung

2 komentar:

 1. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Bandar: _______________ Melaka
  pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
  Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya mempunyai banyak peminjam palsu di internet, saya telah ditipu saya hampir berputus asa, sehingga saya bertemu seorang teman yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

  Pusat Aplikasi / Hubungi

  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  BalasHapus
 2. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  BalasHapus