Apa kabar?

Post Top Ad

Senin, 27 Mei 2019

Bubar Bersih dan Suci CSSMoRA
Bandung(25/05) – Community of Santri Scholars of Ministry of Religious Affairs (CSSMoRA) UIN Sunan Gunung Djati Bandung berbagi kebahagiaan bersama anak-anak yatim. Sembari mempererat tali silaturahmi antar sesama Muslim.Acara buka bersama ini diadakan di Yayasan Himmatun Ayat, Jalan. Cibiru Indah VII, Cibiru Wetan, Kec. Cileunyi-Bandung. Para anggota CSSMoRA UIN Sunan Gunung Djati Bandung tampak duduk membaur dengan sejumlah anak-anak Yatim.

Ketua pelaksana kegiatan Buka Bersama Bersih dan Suci saudara Ade Anang Suhada mengatakan 110 takjil telah dipersiapkan dalam acara buka bersama ini.

“Sesuai dengan judul, yakni “Bersih dan Suci” kepanjangan dari Berbagi Kasih di Bulan Yang Suci. Jadi, hari ini kami ingin berbagi kasih dan sayang dengan anak-anak yatim di bulan yang penuh rahmat ini dan pastinya untuk saling merekatkan tali persaudaraan antar sesama Muslim, karena anak yatim juga merupakan tanggung jawab dan saudara Muslim lainnya,” ujar Ade Anang Suhada.
Selain berbagi takjil, terdapat rangkaian acara lainnya, seperti Khatmil Quran dan pembacaan Salawat bersama. Rangkaian acara tersebut bertujuan sebagai proses keberkahan terhadap puasa yang telah dijalani bersama.
 Kegiatan Buka  Bersama merupakan salah satu program kerja dari P3M CSSMoRA UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Kegiatan kali ini berbeda dengan kegiatan yang diselenggarakan di tahun-tahun sebelumnya. Jika di tahun sebelumnya acara buka bersama diadakan di depan SDN Cibiru, tahun ini diselenggarakan di Yayasan Himmatun Ayat.

2 komentar:

 1. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Bandar: _______________ Melaka
  pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
  Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya mempunyai banyak peminjam palsu di internet, saya telah ditipu saya hampir berputus asa, sehingga saya bertemu seorang teman yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

  Pusat Aplikasi / Hubungi

  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  BalasHapus
 2. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  BalasHapus